Prijavi se na bilten

Prijavi se na bilten Stellantis Communications i budi u toku na svim vestima.

19 Sep 2018

Novi 500L S-Design, sportski osećaj za mlade porodice

Urbani sportski duh i upečatljiv stil. Stiže FIAT 500L S-Design, novo specijalno izdanje koje istražuje novi način kako da automobil bude „kul i sposoban" i dopunjuje porodicu S-Design, nudeći ekskluzivnost, dinamičnost i karakter koji privlače pažnju već na prvi pogled.

Novi 500L S-Design, sportski osećaj za mlade porodice

 

  • Posebna serija modela 500L je poslednji član porodice FIAT S-Design, u kojoj se već nalaze modeli 500X, Tipo sa 5 vrata i 124 Spider.
  • Posvećen mladim i urbanim kupcima, posebno izdanje modela 500L S-design naglašava dinamičnost „kul i sposobnog" FIAT modela.
  • Zasnovan na verziji Cross, novi 500L S-Design krosover više je odignut od tla, ima sportski izgled, ekskluzivni eksterijer u mat bronzanoj boji sa sjajnim crnim krovom, a opremljen je i Myron ukrasnim detaljima, dvobojnim alu-felnama od 17 inča i specijalnim sportskim enterijerom.
  • Najnaprednije opcije za povezanost sa UconnectTM HD LIVE ekranom od sedam inča osetljivim na dodir, koji omogućava kompletnu integraciju sa pametnim telefonima zahvaljujući Apple CarPlay i Android AutoTM funkcijama.
  • Dostupni su ekonomični benzin i dizel motori, svi u skladu sa standardom Euro 6/D.
  • Model 500L S-Design ima za cilj da potvrdi uspeh modela koji je prvi put predstavljen 2012. godine i koji već pet godina čvrsto stoji na samom vrhu u svom segmentu kao apsolutni lider u Italiji.

 

Urbani sportski duh i upečatljiv stil. Stiže FIAT 500L S-Design, novo specijalno izdanje koje istražuje novi način kako da automobil bude „kul i sposoban" i dopunjuje porodicu S-Design, nudeći ekskluzivnost, dinamičnost i karakter koji privlače pažnju već na prvi pogled.

Zasnovan na Cross verziji, kao krosover interpretacija modela 500L, ovaj model osmišljen je tako da pobegne od svakodnevne rutine i istakne se svojim jedinstvenim sportskim izgledom i kompletnom standardnom opremom. Savršeno poštujući legendarnu prirodu modela FIAT 500, novi 500L S-Design idealan je odgovor za mlade, moderne porodice, posebno one koje žele da budu dinamične i ostanu povezane u svakom trenutku.

Novi 500L S-Design poslednji je dodatak porodici u kojoj za njega postoji pravo mesto između modela 500X, Tipo i 124 Spider. Posebno izdanje koje objedinjuje funkcionalne i emocionalne funkcije brenda FIAT u jednom modelu. Danas je na potezu 500L S-Design, posebno osmišljen za one koji su zainteresovani za najnovije trendove u modi i tehnologiji.

Spolja, novo posebno izdanje kombinuje izgled Cross modela i veću odignutost od tla sa ekskluzivnom mat bronzanom farbom, uparenom sa sjajnim crnim krovom i upečatljivim Myron ukrasima na konturama, kvakama, retrovizorima, grupi zadnjih svetala, zaštitnoj ploči i masci, kao i dvobojne 17-inčne alu-felne u kombinaciji sjajno crne i Myron boje. Svetla za maglu i zadnji prozori sa zaštitom od pogleda kompletiraju eksterijer modela 500L S-Design. Isti taj sportski osećaj može se iskusiti unutra, sa mat crnom tablom ukrašenom znakom „500" od bakra, i posebnim S-Design crnim presvlakama od tkanine, upečatljivim osobinama koje dodatno potvrđuju uspeh modela. Otkad je predstavljen na tržištu 2012. godine i tokom proteklih pet godina, 500L se ubedljivo držao na vrhu svog segmenta i apsolutni je lider u Italiji. Petstohiljaditi model 500L proizveden je u februaru, što je rekord koji odgovara njegovom izuzetnom komercijalnom uspehu. Trenutno je lider u svom segmentu u Italiji, Srbiji i Turskoj i među tri najbolja je u Španiji, Francuskoj, Švajcarskoj, Belgiji, Danskoj, Portugaliji i Grčkoj.

Smeli izgled novog 500L S-Design je opravdan bogatom standardnom opremom, koja obuhvata ABS, ESP, šest vazdušnih jastuka, tempompat, multifunkcionalni tehno kožni upravljač, TFT displej od 3,5 inča u boji, i deljiv naslon zadnje klupe u odnosu od 60/40, kao i LED DRL. Nadalje, 500L S-Design nudi najnaprednije mogućnosti za povezanost sa UconnectTM HD LIVE ekranom osetljivim na dodir od 7 inča, koji obezbeđuje kompletnu integraciju sa pametnim telefonima pomoću Apple CarPlay i Android AutoTM funkcija.

 

Sportski izgled za upečatljiv stil

500L S-Design stvoren je za mlade i urbane, i ističe se zbog svoje ekskluzivne, jedinstvene mat bronzane boje uparene sa sjajnim crnim krovom i zavodljivim Myron detaljima, na konturama, bravama, prepoznatljivim „brčićima" napred, grupi zadnjih svetla, postavi prtljažnika i poklopcima za retrovizore. Sportski izgled novog posebnog izdanja dodatno pojačavaju zadnji prozori sa zaštitom od pogleda i nove 17-inčne dvobojne alu-felne (u bojama sjajno crne i Myron).

Sportski elegantni stil izražen je i unutra i ostvaren pomoću damnih elemenata, kao što je mat crna tabla sa bakrenim znakom „500". Kabina izgleda jedinstveno zahvaljujući posebnim S-Design i Scuba presvlakama sa duplim šavovima i bakrenim znakom „500". Sedišta za crnim kožnim umecima dodaju unose dašak elegancije kako bi se ostvarilo izuzetno moderna i mladalačka atmosfera.

Pored ekskluzivnog eksterijera u dve boje (mat bronza sa sjajnim crnim krovom), novi 500L S-Design je takođe dostupan u bojama Gelato White, Donatello Bronze, Moda Grey, Toscana Green (sve dostupne sa sjajno crnim krovom) kao i u crnoj boji.

 

UconnectTM HD LIVE od 7 inča koji se može povezati sa Apple CarPlay i kompatibilan je sa Android AutoTM

Pravljenje najpametnijih rešenja, koja pojednostavljuju i poboljšavaju život za volanom, koja svako može da priušti, jeste u skladu sa misijom brenda Fiat. Novi 500L S-Design nije izuzetak, i nudi Uconnect HD LIVE ekran od sedam inča osetljiv na dodir, koji se može povezati sa Apple CarPlay i kompatibilan je sa Android AutoTM, u okviru standardnog paketa opreme. Osmišljen je za kupce koji su vrlo zainteresovani za povezanost i najnovije trendove u oblasti sistema za informisanje i zabavu. Inovativni sistem Mopar® Connect, koji kombinuje usluge podrške na daljinu i kontrolne funkcije, garantuje lagodnost na putu i konstantnu kontrolu kada je u dometu pametnog telefona, i dostupan je na zahtev.

Što se tiče detalja, UconnectTM nove generacije opremljen je sa 7-inčnim ekranom osetljivim na dodir visoke rezolucije, Bluetooth hands-free interfejsom, audio strimovanjem, funkcijama čitanja teksta i prepoznavanja glasa, Aux i USB ulaza sa integracijom za iPod i kontrolama na upravljaču. Redizajnirana kamera za pokrivanje zadnjeg dela, koja pruža izuzetno oštru sliku i dinamične smernice, kao i integrisani TomTom navigator sa 3D i IQ Routes mapama dostupni su na zahtev. Sistem za navigaciju se uvek ažurira, a proizveo ga je Mopar® Map Care, servis FCA koji je obuhvaćen cenom automobila ili navigatora, koji nudi najnovije mape direktno sa zvaničnih sajtova.

Takođe, kupci će uvek biti povezani pomoću UconnectTM LIVE servisa. Preuzimanje besplatne UconnectTM LIVE aplikacije sa App Store ili Google Play Store na pametnom telefonu, kupci mogu da iskoriste pune pogodnosti sistema UconnectTM LIVE, koji nudi mogućnost strimovanja muzike putem servisa Deezer i TuneIn, novosti sa Rojtersa i povezanu navigaciju sa TomTom LIVE, a usput mogu i da ostanu u kontaktu sa prijateljima putem Facebook Check-in i Twittera. Konačno, sistemi eco:Drive i my:Car, štednja i ekološki povoljna vožnja biće konstantno pod kontrolom kupca, gde god poželeli da otputuju.

Posebna prednost UconnectTM sistema je integracija sa Apple CarPlay - koji predstavlja najpametniji i najbezbedniji način da koristite iPhone dok vozite - i kompatibilnost sa Android AutoTM, kako bi uživali u svim funkcijama koje nudi Google.

Apple CarPlay pokazuje smernice za put optimizovane u skladu sa uslovima u saobraćaju, i može se koristiti za telefoniranje, slanje i primanje poruka, i reprodukovanje muzike, a da vozač pritom ostaje usredsređen na put. Samo povežite svoj iPhone i krenite.

Apple CarPlay takođe radi sa drugim aplikacijama na vašem iPhone-u, kao što su vaše omiljene aplikacije za muziku, razmenu poruka i glasovne komande. CarPlay je opremljen Siri sistemom za glasovno upravljanje i posebno je dizajniran za vožnju.

Sistem je takođe kompatibilan sa Android AutoTM, kako bi se Android iskustvo nastavilo u automobilu, time što se aplikacije i servisi „projektuju" na centralni displej, što čini dobijanje informacija tokom vožnje lakim i bezbednim.

Vozač može da koristi Google MapsTM da dobije smernice ka destinaciji i lako pristupi muzici, multimedijskim sadržajima i omiljenim aplikacijama za razmenu poruka. Laka, trenutna interakcija sa uređajima garantuje lakoću korišćenja identičnog operativnog sistema i u automobilu, za stalnu povezanost i bezbednu vožnju, što rezultuje u prijatnijoj vožnji uz poboljšanu ergonomiju.

Kada se Android pametni telefon poveže sa vozilom ili kompatibilnim stereo sistemom, aplikacija Android Auto pojaviće se na displeju vozila. Kako biste naučili više o kompatibilnosti sa Android Auto aplikacijom, posetite support.google.com/androidauto.

Android Auto, Google Play i Google Maps su zaštićene marke kompanije Google LLC.

Apple CarPlay je registrovana robna marka Apple Inc.

 

Efikasni motori visokih performansi, koji su u skladu sa standardom Euro 6/D

U skladu sa strogim ograničenjima standarda Euro 6/D, asortiman motora dostupnih za FIAT 500L S-Design obuhvata 1,4-litarski Fire benzin motor sa 95 KS i ručnim menjačem sa šest  brzina, zatim 1,3-litarski MultiJet II turbo dizel motor sa 95 KS sa ručnim ili Dualogic poluautomatskim menjačem, ili verziju 1,6 MultiJet od 120 KS sa ručnim menjačem.

Detaljnije, 1,4-litarski Fire motor sa 95 KS opremljen je sa ažuriranim softverom pomoću kojeg poštuje nova ograničenja, dok osvežene dizel verzije koriste novi sistem koji integriše SKR (selektivnu kataličku redukciju) sa AdBlue* ubrizgavanjem za smanjenje emisije azota (NOx) i DPF (filter čestica dizela) koji filtrira i umanjuje količinu čestica, sve zajedno u jedinstvenom rešenju. Ovo znači da motor postiže najbolji nivo eko-kompatibilnosti dostupan na tržištu dizel sistema danas, bez ugrožavanja performansi.

Krivulje snage i obrtnog momenta potvrđuju izvrsnost MultiJet II porodice, koja proizvodi tradicionalno optimalni obrtni momenat sa niskim brojem obrtaja u minuti i na ovoj najnovijoj konfiguraciji. MultiJet II od 1,3 litara isporučuje 95 KS i maksimalni obrtni momenat od ne manje od 200 Nm pri 1500 rpm, dok 1,6-litarski MutliJet II obezbeđuje 120 KS i maksimalni obrtni momenat od 320 Nm pri samo 1750 rpm.

 

*AdBlue® je rešenje sa 32,5% uree i 67,5% demineralizovane vode.

 

U Torinu, 19. septembra 2018. godine

 

 

Ostali sadržaji

Prijavi se na bilten.

PRIJAVI SE SADA