Prijavi se na bilten

Prijavi se na bilten Stellantis Communications i budi u toku na svim vestima.

29 Jun 2017

Nakon Italije, Francuske i Nemačke, tura "500 zauvek mlad" stigla je u Španiju

Nakon Italije, Francuske i Nemačke, tura “500 zauvek mlad”, kojom se obeležava 60-godišnjica modela Fiat 500, stigla je u Madrid. Svega nekoliko dana uoči rođendana ovog modela, 4. jula, tura nastavlja sa posetama najlepšim trgovima Evrope, uz učešče zaljubljenika i kolekcionara modela Fiat 500.

  • Vozilo ekskluzivne serije, kojom se obeležava 60-godišnjica modela Fiat 500 srdačno je dočekano u ulici Horhea Huana u Madridu
  • Video snimak sa dešavanja u Španiji dostupan je na ovom linku.

Nakon Italije, Francuske i Nemačke, tura “500 zauvek mlad”, kojom se obeležava 60-godišnjica modela Fiat 500, stigla je u Madrid. Svega nekoliko dana uoči rođendana ovog modela, 4. jula, tura nastavlja sa posetama najlepšim trgovima Evrope, uz učešče zaljubljenika i kolekcionara modela Fiat 500. Inspirativna tura "500 zauvek mlad" deo je većeg projekta kojim Fiat proslavlja 60-godišnjicu modela Fiat 500, legende koja čuva svoj identitet, uvek ostajući savremena. Gradovi obuhvaćeni turom u Francuskoj, Nemačkoj i Španiji svojim izgledom su oživeli lude šezdesete, sa posebnim scenografijama, opsežnim probama, kao i entuzijastičnim osobljem, glumcima i statistima. Uspešan događaj privukao je sedam hiljada gledalaca u glavnom gradu Španije, koji je bio osvetljen svetlošću kamera i pametnih telefona.

Španska epizoda odigrala se 22. juna, unoseći dodatno uzbuđenje u inače živu ulicu Horhea Huana, koja predstavlja srce Madrida, kao i jednu od glavnih oblasti zabave u ovom gradu. Smeštena u distriktu Salamanka, koji je veoma blizu takozvanoj "zlatnoj milji", ova zona je nedavno postala ključna lokacija za gurmansku hranu i modne butike. Prilikom ulaska u ulicu Horhea Huana iz ulice Serano, veliki broj ljubitelja mode i lajfstajl posvećenika, koji su ispunili zonu, bili su očarani kutkom posvećenim modelu Fiat 500, uređenim u stilu šezdesetih godina prošlog veka, sa instalacijama koje su oživele duh šezdesetih, te koje su prikazivale posebno izdanje automobila posvećeno njegovoj 60-godišnjici na najefektniji način.

Dopadljiv dizajn kao i sposobnost da uvek bude u trendu i savremen su dve tajne koje se kriju iza uspeha i večne mladosti modela Fiat 500, koji se na živim ulicama distrikta osećao kao kod kuće. Nesumnjiva zvezda događaja bio je model specijalne serije, premijerno prikazan u vrhunskoj, dvobojnoj "Dolcevita" izvedbi, sa kombinaciji troslojne bele i boje pastelne slonovače. Posebni model specijalne serije dočekan je kao filmska zvezda od strane posetilaca, od kojih su mnogi iskoristili priliku da ga fotografišu zajedno sa istorijskim modelom Fiat 500 prikazanim pored njega, u potpuno opuštenom ambijentu, između prodavca kolača i sladoleda u uniformi iz šezdesetih godina, malih kolica sa cvećem i glumaca koji su predstavljali paparace, a koji su, tokom "Dolce Vita" ere, bili prisutni na svakom koraku.

Fiat 500 je najprodavaniji automobil u devet zemalja, a među tri najprodavanija u još sedam, koji uspeva da zadrži poziciju na tržištu već deset godina. Ulica Horhea Huana sama po sebi odslikava internacionalni karakter legendarnog Fiata. U toj oblasti se nekada nalazio Španski geografski institut, a imajući u vidu njegovu povezanost sa pomorskim saobraćajem i velikim istraživačima, ova oblast se uvek smatrala jednom od najkosmopolitskijih zona Madrida. Pored toga, nakon otvaranja španske privrede tokom šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka, vodeće internacionalne modne kuće videle su u ovom distriktu idealnu lokaciju za svoje butike, zahvaljujući kojima je isti postao mesto u trendu. Danas je Horhe Huan oblast očaravajućih ulica pretvorenih u pešačke zone, sa lepim neoklasičnim zgradama, a Fiat 500 se savršeno uklopio u okruženje elegantnih prodavnica i svetlih i živih restorana.

Pored legendarnog modela, posetioci su imali priliku da se dive modelu 124 Spider America, jednom iz ograničene serije of 124 vozila koja održavaju stil i dizajn modela 124 Sport Spider America. Ova ekskluzivna verzija u magnetno-bronzanoj izvedbi, kreirana je u konfiguraciji Lusso, koja predstavlja najsadržajniji paket opreme u gami modela 124 Spider. Svaki od ovih automobila opremljen je i numerisanom internom pločicom kao dodatnom potvrdom svoje autentičnosti. Odlikuje se ekskluzivnom elegantnom obradom, kao i originalnim starinskim karakterom, i bogatim estetskim i funkcionalnim sadržajima.

Uspeh poslednjeg dela ture "Zauvek mlad" obeležava početak odbrojavanja do proslave koja će biti održana 4. jula, a kojom prilikom će se Fiat 500 pojaviti kao zvezda velikog broja prestižnih inicijativa i događaja kojima će biti obeležen njegov šezdeseti rođendan.