Prijavi se na bilten

Prijavi se na bilten Stellantis Communications i budi u toku na svim vestima.

06 Jun 2016

Fiat 500 Riva: rođenje novog legendarnog modela iz prve saradnje dve neprolazne italijanske legende

Rođenje modela Fiat 500 1957. godine snažno je doprinelo motorizaciji nacije u snažnom evolutivnom procesu, a sam model je brzo stekao kultni status, ostvarivši prodaju od skoro 4 miliona primeraka. Bila je to takozvana Dolce Vita era, tokom koje se Italija obnavljala sa dinamičnom energijom i entuzijazmom. Legendarni model 500 nije samo zadovoljavao rastuću potrebu za pristupačnim prevoznim sredstvima, nego je oličavao i duboko ukorenjenu volju za životom čitave jedne generacije.

Fiat 500 Riva: rođenje novog legendarnog modela iz prve  saradnje dve neprolazne italijanske legende

Dve apsolutne legende; jedna automobilske industrije i a druga iz brodogradnje susreću  se kako bi kreirale novi predmet želja i simbol italijanske lepote.
Dakle, na svoj rođendan, 4. jula, legendarni model brenda Fiat biće prikazan u novoj, ekskluzivnoj verziji dizajniranoj  sa elegancijom i znanjem koji se koriste u stvaranju najlepših  glisera.
Neponovljiv stil sastavljen od dragocenih sastojaka, sa strašću prema hromiranim detaljima, koji svako putovanje pretvara u ekskluzivnu vožnju. 

Rođenje modela Fiat 500 1957. godine snažno je doprinelo motorizaciji nacije u snažnom evolutivnom procesu, a sam model je brzo stekao kultni status, ostvarivši prodaju od skoro 4 miliona primeraka. Bila je to takozvana Dolce Vita era, tokom koje se Italija obnavljala sa  dinamičnom energijom i entuzijazmom. Legendarni model 500  nije samo zadovoljavao rastuću potrebu za pristupačnim prevoznim sredstvima, nego je  oličavao i duboko ukorenjenu volju za životom čitave jedne generacije.
Isti izraz vitalnosti je u to vreme predstavljala Aquarama, gliser brenda Riva, koji je bio sinonim za eleganciju  i savršenstvo. Autentičan statusni simbol sa materijalima najvišeg kvaliteta, pažljivo izvedenim detaljima i maksimalnim zanatskim umećem.

Privlačnost i elegancija su takođe crte tipične za novi model 500, koji je predstavljen 2007. godine. Njegov veliki uspeh pretvorio ga je u legendu koja sa majstorskom doslednošću miri čitav niz suprotstavljenih osobina: automobil koji je ujedno i ekskluzivan i pristupačan, model italijanski do srži sa  odličnim globalnim prodajnim rezultatima, elegantan proizvod koji pdrazumeva uživanje. Čak i sa prodajom od 1.800.000 vozila, reč je i dalje o krajnje ličnom modelu, koji je poslužio kao inspiracija za mnogobrojne specijalne serije i pri tom očuvao svoj jedinstveni identitet netaknutim.

Godine 2015. su obnovljeni i unutrašnjost i spoljašnjost ovog  legendarnog automobila, koji nastavlja da nudi bogate sadržaje kada su u pitanju tehnologija, motori i opcije prilagođavanja: legendarni model je dodatno evoluirao, unapređujući svojstva koja su od njega načinila remek delo.

Danas, Fiat i Riva pokreću novu specijalnu seriju u ograničenom izdanju: Riva 500, sa jedinstvenim stilskim izborima i izvrsnim detaljima. Boja karoserije i krova "Evening blue"  - kreirana ekskluzivno za model 500 Riva - identična je boji modela Aquariva Super, moćnog, legendarnog glisera  i naslednika mitskog modela Aquarama. Centralni deo instrument table, izveden of najekskluzivnije mahagonije, sa umecima od javorovog drveta, nepogrešivo asocira na eleganciju tipičnu za modele brenda Riva, nudeću putnicima tople, životne boje drveta.

Različiti, luksuzni hromirani detalji takođe veličaju pomorski duh modela 500 Riva, dok akvamarin plava, simbolička boja legendarnog nautičkog brenda, prisutna u liniji svakog automobila čija izvedba podseća na plovila,  nedvosmisleno personalizuje ovu novu specijalnu izvedbu ograničene serije.

Snaga stilova modela 500 i Riva omogućila je stvaranje automobila obnovljenog kvaliteta, tehnologije i dizajna, uz poštovanje vrednosti dva legendarna brenda. koji zajedno dočaravaju nadvremenski šarm.

Model 500 Riva tako postaje nešto poput "najmanjeg plovila", koje nudi eleganciju i stil, performanse i udobnost, pretvarajući svako putovanje u ekskluzivno krstarenje po putu.


Kompanija FCA Srbija generalni je distributer i uvoznik poznatih automobilskih brendova
FIAT, Alfa Romeo, FIAT Professional, Jeep i Abarth.
______________________________________________________________________

Prijavi se na bilten.

PRIJAVI SE SADA